Doğu Perinçek: HDP varsa biz yokuz - Kemalistler -->

Doğu Perinçek: HDP varsa biz yokuz

Doğu Perinçek: HDP varsa biz yokuz

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'e CHP’yle ittifak yapıp yapmayacağı soruldu. Perinçek, ‘HDP’yle yan yana gelen hiçbir partiyle ittifak yapmayız’ dedi


Vatan Partisi Genel Başkanı, Cumhurbaşkanı adayı Doğu Perinçek, Bursa’da düzenlenen 16. Tüyap Kitap Fuarı’nda okuyucularla buluştu, kitaplarını imzaladı. Daha sonra Plaza 16’da düzenlenen panelde konuşan Perinçek dinleyicilerden gelen soruları yanıtladı.

Panele ADD Bursa Şube Başkan Yardımcısı Yunus Temiz ve yönetim kurulu üyeleri ile Bursa Kırım Tatar Türkleri Başkan Yardımcısı Selahattin Sungur, BALGÖÇ Başkan Yardımcısı Günaydın İzmir, CHP’nin STK’lardan sorumlu Başkan Yardımcısı Gülver Deniz, Karacabey Danişment Köy Muhtarı Necmettin Zarif de katıldı. Konuşmasında olağanüstü bir döneme girdiğimizi belirten Perinçek, “Bunu görmek, saptamak her şeyin başı. Bağımsız, birleşik, üreten, Atatürk Türkiye’sinin kurucuları olacağız. Böyle bir dönemin eşiğindeyiz” dedi.

2014 öncesi ve sonrasını karşılaştıran Perinçek şunları söyledi: “Fetullahçı Terör Örgütü ile Türkiye yi yöneten bir yönetim vardı. Şimdi ise ona karşı savaşan bir yönetim var. FETÖ hükümetteydi, şimdiyse hapiste. 2014 öncesi AKP, PKK ile sevişip koklaşıyor, İmralı’da beraber anayasa yapıp, Oslo da görüşülüyor, PKK’ya oterite alanları açılıyordu.

Şimdi ise TSK, Diyarbakır’da, Afrin’de, PKK’yı PYD’yi Amerika’nın üzerimize sürdüğü bütün stratejik piyonlarını eziyor. Hendeklere tünellere gömüyor. Türkiye; Amerikan-İsrail koridorunu yardı. 2014 öncesi ABD’nin BOP Eşbaşkanı Türkiye’nin başındaydı. 2014-2015 Rusya düşmanlığı vardı. Rus uçağını düşüren bir Türkiye vardı. Şimdi ise Rusya ile silah arkadaşlığı var. İran, Irak ve Rusya’yla dostluk ve bazı alanlarda işbirliği var. 2014’de Barzanistan’a bekçilik yapan bir Türkiye vardı. Şimdi ise Suriye, İran, Irak ile birlikte Barzanistan’ı yıkan, Irak’ın bütünlüğünü sağlayan bir Türkiye var. Atlantik’e bağımlılık devam etmiyor. 2014’te yıkılan Silivri duvarları ile Türkiye’ye önüne kurulan duvarlar yıkıldı.”

CHP’YLE İTTİFAK


Perinçek, CHP ile ittifak konusunda sorulan bir soru üzerine, “CHP ile yapılan görüşmelerde ‘HDP ile ittifak kurmak konusunda bir araya gelmeyin’ dedik. Kendilerine yapılan görüşmede beş madde sunduk. ‘Bu maddeleri kabul eden HDP dışında tüm siyasi partilerle bir araya geliriz’ dedik. HDP ile bölücülük yapan PKK ile ilişki kuran hiçbir parti ile hiçbir şekilde bir araya gelmeyiz” ifadelerini kullandı.

Haber Kaynak: Sevim EROL - AYDINLIK GAZETESİ

Benzer içerikleri okumaya devam et

Benzer içerikler

© Copyright 2019 Kemalistler | All Right Reserved